dilluns, 25 de març del 2013

Plats i balcons a l'estil de Gaudi, per 3r B

Ja us hem ensenyat com escenifiquem Gaudí, també us hem ensenyat com pintem mandales al seu estil, ara ja només ens queda ensenyar-vos els plats que hem fet, emulant la tècnica emprada al trencadis que hi ha al sostre de la part de baix de la plaça del Parc Güell a Barcelona, i també els dibuixos de balcons i edificis modernistes que hem fet, a partir de la nostra interpretació de l'obra modernista de l'Antoni Gaudí. 

Primer us deixem els plats: 


I finalment els dibuixos modernistes. Si xalem amb el Gaudí!!!


Pintem mandales a l'estil d'Antoni Gaudí!

Este curs estem treballant Gaudí. Si fa unes setmana us vam ensenyar com escenificaquem Gaudí, avui us portem unes mandales que hem pintat seguint l'estil de l'Antoni Gaudi. Esperem que us agraden: 



dissabte, 23 de març del 2013

Visitem el 'Saló de la Infància'

Per acomiadar-nos del segon trimestre com cal, este divemdres hem visitat el 'Saló de la Infància 2013'.
Hem xalat molt, ja que hem trobat moltes coses divertides, com ara el taller de "nyaps i gargots", les actraccions inflables, el circuit vial, el tres en ratlla, el taller de maquillatge, els jocs esportius, el saló del terror 'Cutrefacto', etcètera. Us deixem unes fotos.

Tornem després de vacances!

dijous, 21 de març del 2013

Celebrem el dia de la poesia i l'arribada de la primavera al Parc dels Xirivecs

Avui els dos tercers hem anat al Parc dels Xirivecs d'Amposta per celebrar el dia de la poesia i l'arribada de la primavera a l'aire lliure.

Allà hem aprofitat per degustar les mones que vam fer ahir,
esmorzar i fer un joc. En el joc hem muntat quatre poemes a partir de diferents fragments que hem anat agafant a l'atzar.

Finalment hem llegit els quatre poemes sobre la primavera que ens han agradat molt. Ah, tampoc ha faltat el temps per jugar per l'herba ... Mireu, mireu, quines fotos:

A 3r B ja tenim les mones de Pasqua!

Esta setmana vam fer les mones de Pasqua. Va estar molt divertit!

Dimarts vam fer la massa, per a fer-ho vam tindre que mesurar, pesar i fer tot tipus de mides per encertar amb les quantitats que ens deia la recepta. Després, vam deixar la massa dormint tota la nit.
A l'endemà vam agafar la massa i vam fer la nostra mona. Mireu com van quedar-nos:

divendres, 15 de març del 2013

Setmana de l'11 al 15 de març (3r B): Vero


El dijous estàvem fent ritmes amb les capses xineses i "bunguoquers" que són tubs que fan les notes musicals i vam cantar la cançó 'Qualsevol nit pot sortir el sol' amb els personatges dibuixats per una amiga de Vanessa.  


Avui hem dibuixat al pati el diàmetre del meteorit que va caure a Rússia amb regles,guixos i la classe de 3r B.  

Fem el diàmetre d'un meteori al pati i a escala!

Avui al pati hem representat el diàmetre del meteorit que va caure a Rússia. Només en pla, ara ens faltaria el volum. Ho deixarem per a una altra ocasió.

Després ho hem fet a escala a la nostra llibreta:


dijous, 14 de març del 2013

Ajudem a P5!

Fa uns dies els peixos de P5 van vindre a demanar-nos ajuda. Volien saber perquè març i febrer començaven el mateix dia. Hem fet una petita investigació, després Juanjo va recollir els resultats que vam aportar entre tots en un powerpoint i avui, per fi, els hem explicat als a P5. Estem molt satisfets d'haver-los pogut ajudar...

Us deixem les fotos de la sessió i també el powerpoint, per si voleu vore'l: 


dimarts, 12 de març del 2013

Exposició: Els huracans

I hem acabat amb les nostres exposicions amb la que avui ens han fet el grup dels huracans. Que són: Edgar, Arianna, Joel, Denisas i Ahmed.

Ens han explicat com es formen els huracans, com són i a on solen tindre lloc.
Us deixem unes fotos: 


divendres, 8 de març del 2013

Exposició: Tsunamis i terratrèmols

Avui divendres hem tingut la tercera exposició fruit del treball que venim realitzant en les darreres setmanes per recopilar informació sobre diversos fenòmens naturals.

El grup d'avui, format per Arnau, Izan, Pau, Aleix i Araitz ens han explicat com es formen els terratrèmols. Aquestos es produeixen pels desplaçaments de les diferents plaques tectòniques de l'escorça terrestre, i també algunes vegades són deguts a l'activitat volcànica.

Quan aquestos terratrèmols tenen lloc baix de l'aigua poden ocasionar un tsunami, que és una onada gegant.

Els terratrèmols i tsunamis més potents formen part de les catàstrofes naturals més destructores.

Aquí teniu les fotos:


Setmana del 4 al 8 de març (3r B): Òscar i Aleix


Fa uns dies vam  fer una expocisió de volcans i ho van fer: Juan, Alex, Evelyn, Vero, Marc, i Òscar. Als xiquets i xiquetes de 3r B els va  agradar  molt.

Dimarts havien d'exposar les tempestes, però no van poder i ho van fer el dijous.

Avui han exposat l'equip dels tsunamis i terratrèmols.

A més esta setmana hem investigat per a ajudar als peixos de P5 que volen saber com és que març i febrer començaven pel mateix dia.

dijous, 7 de març del 2013

Exposició: Les tempestes

Avui el grup que formen Maria, Chaimae, Bianca i Josep ens han explicat què és una tempesta, com es formen, diferents tipus i conseqüències.

Hem après que es produeixen quan s'ajunten dues masses d'aire amb temperatures diferents, i poden produir: pluja, vent, trons, llamps, tornados, granís, etc.

Hi ha tempestes de sorra, tempestes perfectes, blizzard, etc.

Mireu, mireu, les fotos de la nostra conferència:

dimarts, 5 de març del 2013

Exposició: Els volcans

Divendres passat van tindre l'exposició de l'equip dels volcans (Oscar, Evelyn, Marc, Vero, Juan i Àlex).

Entre tots van explicar-nos un powerpoint que havien preparat i informació que havien cercat a Internet i als llibres de la biblioteca. Vam fer una aproximació sobre com es produeix un volcà.

A més a més, van portar la maqueta d'un volcà que hi ha a l'escola i vam poder veure les diferents parts.

També van portar una pedra volcànica que al ficar-la a l'aigua feia bombolles.

Finalment, van fer un experiment per simular l'erupció d'un volcà!

Mireu les fotos, us agradarà molt!


divendres, 1 de març del 2013

Setmana del 25 de febrer a l'1 de març (3r B): Evelyn i Arianna


Al llarg de la setmana hem fet moltes coses diferents.

Avui ens han explicat que un meteorit va caure a Russia el dia 15 de febrer, i a partir d'això hem treballat els angles.

Els xiquets i xiquetes de P-5  ens han preguntat que si saviem per què el dia 1 de febrer i 1 de març caien en divendres.

Avui els volcans han fet una exposició i al final han fet que es posi en erupció un volcà de plastilina amb una mescla de aigua, safrà, pimentó dolç, bicarbonat i vinagre. i ho han fet molt be!!

Un meteorit a Rússia, les notícies, els diàmetres i els àngles!

Fa uns dies Edgar veient la televisió va apuntar una notícia que li va cridar l'atenció. Un meteorit havia caigut a Rússia:

 

Avui hem vist que la NASA explicava com va succeir
l'esdeveniment, i hem aprofitat per repassar quines parts té una bona notícia i a quines preguntes respon. La notícia en qüestió ens ha servit per recordar que és el diàmetre. Sabeu que el meteorit tenia un diàmetre de 17 metres? Nosaltres els hem mesurat al passadís de l'escola per fer-nos una idea.

Finalment, hem descobert que el meteorit va caure amb un angle de 20º i hem descobert que hi ha un artefacte per mesurar-los, es diu "transportador d'angles". En la pròxima sessió treballarem més amb ells, per
aprendre com funcionen.

Per cert, mireu la foto on surt l'angle de la caiguda del meteorit, amb el flash de la càmera sembla que hagi passat un meteorit per la pissarra ...