dissabte, 21 de desembre del 2013

Les constel·lacions

Tot just abans d'acabar aquest primer trimestre hem treballat el tema de les constel·lacions, tant a l'aula com a Educació Física.
En primer lloc ens han explicat què és la Via Làctia i on està el nostre sistema solar. Tot seguit ja hem conegut les constel·lacions més importants que hi ha a la Via Làctia.
Des de la més petita (Àries: 2 alumnes) fins la més gran (Orió: 16 alumnes) els/les alumnes han construït amb els seus cossos estirats al terra les diferents constel·lacions.
 
Aquí us deixem un petit recull de les fotos més significatives.
 
 

dilluns, 4 de novembre del 2013

dissabte, 15 de juny del 2013

Presentació del projecte 'Planeta Terra' de final de curs

El curs està a punt d'arribar al seu final i la classe de 3r B, com no podia ser d'una altra forma, vam presentar ahir el que ha estat el nostre projecte durant aquest curs. Vam fer-ho a partir d'un powerpoint, que vam idear entre tots i ara us deixem tot i que hi falten les nostres veus, això només ho van gaudir els que ens van veure en directe:


Aquí algunes imatges de com va anar la presentació:

I finalment, una foto de grup per acomiadar-nos i desitjar-vos un bon estiu a tots i totes:


Al setembre més i millor!

divendres, 31 de maig del 2013

Setmana del 27 al 31 de maig (3r B): Vero i Izan

Disculpeu si vos teníem una mica abandonats, fa temps que no podíem escriure, però ara, ja hem tornat!

El dijous vam fer la tapa de projecte i vam pintar els meteorits.
El dimecres vam fer educació física, vam fer uns mini partits de tenis.
El dilluns vam fer també educació física i vam fer una cursa de sacs i ens ho vam passar molt bé!!
Avui divendres ens hem preparat el que direm a la exposició de fi de curs.

La setmana vinent, més!

Fem una activitat compartida amb el CEE L'Àngel a l'hort

Fa unes setmanes van vindre alguns alumnes del CEE l'Àngel d'Amposta i vam fer una activitat conjunta a l'hort per plantar algunes plantes. Va ser un gran dia:

dijous, 23 de maig del 2013

Fem el nostre meteorit!

Com recordareu, fa unes setmanes vam treballar la notícia de la caiguda d'un meteorit a Rússia, fet que ens va permetre treballar el diàmetre, la notícia i els angles.
Després vam dibuixar el diàmetre d'un meteori al pati i a escala, però ara ens faltava un últim pas, muntar el nostre propi meteorit a escala, és a dir, un centímetre per cada metre del meteorit, 17 centímetres de diàmetre màxim. Així ho hem fet i així ens ha quedat, mireu, mireu:

dimecres, 22 de maig del 2013

Sortida a la Fontcalda, Estació de Benifallet i Assut de Xerta

Avui la classe de 3r B, 'El Planeta Terra', hem viscut un dels moments claus del nostre projecte amb la
sortida a la Fontcalda, Estació de Benifallet i Assut de Xerta.

Ha estat un dia fantàstic i hem gaudit molt. Mireu, mireu les fotos:

dimecres, 15 de maig del 2013

3r B es sumergeix al riu Ebre

Després de veure el cicle de l'aigua, ens hem "submergit" (i mai millor dit) a conèixer millor el riu Ebre, el seu naixement, el seu recorregut, els llocs pels quals passa, l'Assut de Xerta, l'ús de les seves aigües, totes les coses que el riu troba al seu pas...

Hem fet una petita investigació que després hem compartit i hem vist un powerpoint molt interessant amb imatges fantàstiques sobre el riu. Després hem fet una posada en comú.

Ben aviat, ho veurem in situ!

Els tercers anem al teatre, en anglès!

Aquesta setmana hem anat al teatre de la Filha a veure l'obra de teatre de "Tarzan", ha estat molt divertit i malgrat ser en anglès, ho hem entès tot a la perfecció i hem passat un matí molt agradable!

dilluns, 13 de maig del 2013

El nostre "Cicle de l'aigua"

Al llarg de les últimes setmanes, la classe del Planeta Terra ha treballat al voltant del cicle de l'aigua. I com a colofó ​​a l'activitat, ens anem d'excursió a la Font Calda, Benifallet i l'Assut de Xerta, però no sense mostrar-vos abans els treballs que hem realitzat per a explicar el procés:

dilluns, 29 d’abril del 2013

Treballem els angles!

En aquest tercer trimestre hem descobert els angles, estem fent diverses activitats a classe per treballar, i per què no? Fem-ho també amb aquest divertit joc que ens permet practicar!

Proveu a les primeres pestanyes a veure què us sembla:


dilluns, 25 de març del 2013

Plats i balcons a l'estil de Gaudi, per 3r B

Ja us hem ensenyat com escenifiquem Gaudí, també us hem ensenyat com pintem mandales al seu estil, ara ja només ens queda ensenyar-vos els plats que hem fet, emulant la tècnica emprada al trencadis que hi ha al sostre de la part de baix de la plaça del Parc Güell a Barcelona, i també els dibuixos de balcons i edificis modernistes que hem fet, a partir de la nostra interpretació de l'obra modernista de l'Antoni Gaudí. 

Primer us deixem els plats: 


I finalment els dibuixos modernistes. Si xalem amb el Gaudí!!!


Pintem mandales a l'estil d'Antoni Gaudí!

Este curs estem treballant Gaudí. Si fa unes setmana us vam ensenyar com escenificaquem Gaudí, avui us portem unes mandales que hem pintat seguint l'estil de l'Antoni Gaudi. Esperem que us agraden: 



dissabte, 23 de març del 2013

Visitem el 'Saló de la Infància'

Per acomiadar-nos del segon trimestre com cal, este divemdres hem visitat el 'Saló de la Infància 2013'.
Hem xalat molt, ja que hem trobat moltes coses divertides, com ara el taller de "nyaps i gargots", les actraccions inflables, el circuit vial, el tres en ratlla, el taller de maquillatge, els jocs esportius, el saló del terror 'Cutrefacto', etcètera. Us deixem unes fotos.

Tornem després de vacances!

dijous, 21 de març del 2013

Celebrem el dia de la poesia i l'arribada de la primavera al Parc dels Xirivecs

Avui els dos tercers hem anat al Parc dels Xirivecs d'Amposta per celebrar el dia de la poesia i l'arribada de la primavera a l'aire lliure.

Allà hem aprofitat per degustar les mones que vam fer ahir,
esmorzar i fer un joc. En el joc hem muntat quatre poemes a partir de diferents fragments que hem anat agafant a l'atzar.

Finalment hem llegit els quatre poemes sobre la primavera que ens han agradat molt. Ah, tampoc ha faltat el temps per jugar per l'herba ... Mireu, mireu, quines fotos:

A 3r B ja tenim les mones de Pasqua!

Esta setmana vam fer les mones de Pasqua. Va estar molt divertit!

Dimarts vam fer la massa, per a fer-ho vam tindre que mesurar, pesar i fer tot tipus de mides per encertar amb les quantitats que ens deia la recepta. Després, vam deixar la massa dormint tota la nit.
A l'endemà vam agafar la massa i vam fer la nostra mona. Mireu com van quedar-nos:

divendres, 15 de març del 2013

Setmana de l'11 al 15 de març (3r B): Vero


El dijous estàvem fent ritmes amb les capses xineses i "bunguoquers" que són tubs que fan les notes musicals i vam cantar la cançó 'Qualsevol nit pot sortir el sol' amb els personatges dibuixats per una amiga de Vanessa.  


Avui hem dibuixat al pati el diàmetre del meteorit que va caure a Rússia amb regles,guixos i la classe de 3r B.  

Fem el diàmetre d'un meteori al pati i a escala!

Avui al pati hem representat el diàmetre del meteorit que va caure a Rússia. Només en pla, ara ens faltaria el volum. Ho deixarem per a una altra ocasió.

Després ho hem fet a escala a la nostra llibreta:


dijous, 14 de març del 2013

Ajudem a P5!

Fa uns dies els peixos de P5 van vindre a demanar-nos ajuda. Volien saber perquè març i febrer començaven el mateix dia. Hem fet una petita investigació, després Juanjo va recollir els resultats que vam aportar entre tots en un powerpoint i avui, per fi, els hem explicat als a P5. Estem molt satisfets d'haver-los pogut ajudar...

Us deixem les fotos de la sessió i també el powerpoint, per si voleu vore'l: 


dimarts, 12 de març del 2013

Exposició: Els huracans

I hem acabat amb les nostres exposicions amb la que avui ens han fet el grup dels huracans. Que són: Edgar, Arianna, Joel, Denisas i Ahmed.

Ens han explicat com es formen els huracans, com són i a on solen tindre lloc.
Us deixem unes fotos: 


divendres, 8 de març del 2013

Exposició: Tsunamis i terratrèmols

Avui divendres hem tingut la tercera exposició fruit del treball que venim realitzant en les darreres setmanes per recopilar informació sobre diversos fenòmens naturals.

El grup d'avui, format per Arnau, Izan, Pau, Aleix i Araitz ens han explicat com es formen els terratrèmols. Aquestos es produeixen pels desplaçaments de les diferents plaques tectòniques de l'escorça terrestre, i també algunes vegades són deguts a l'activitat volcànica.

Quan aquestos terratrèmols tenen lloc baix de l'aigua poden ocasionar un tsunami, que és una onada gegant.

Els terratrèmols i tsunamis més potents formen part de les catàstrofes naturals més destructores.

Aquí teniu les fotos:


Setmana del 4 al 8 de març (3r B): Òscar i Aleix


Fa uns dies vam  fer una expocisió de volcans i ho van fer: Juan, Alex, Evelyn, Vero, Marc, i Òscar. Als xiquets i xiquetes de 3r B els va  agradar  molt.

Dimarts havien d'exposar les tempestes, però no van poder i ho van fer el dijous.

Avui han exposat l'equip dels tsunamis i terratrèmols.

A més esta setmana hem investigat per a ajudar als peixos de P5 que volen saber com és que març i febrer començaven pel mateix dia.

dijous, 7 de març del 2013

Exposició: Les tempestes

Avui el grup que formen Maria, Chaimae, Bianca i Josep ens han explicat què és una tempesta, com es formen, diferents tipus i conseqüències.

Hem après que es produeixen quan s'ajunten dues masses d'aire amb temperatures diferents, i poden produir: pluja, vent, trons, llamps, tornados, granís, etc.

Hi ha tempestes de sorra, tempestes perfectes, blizzard, etc.

Mireu, mireu, les fotos de la nostra conferència:

dimarts, 5 de març del 2013

Exposició: Els volcans

Divendres passat van tindre l'exposició de l'equip dels volcans (Oscar, Evelyn, Marc, Vero, Juan i Àlex).

Entre tots van explicar-nos un powerpoint que havien preparat i informació que havien cercat a Internet i als llibres de la biblioteca. Vam fer una aproximació sobre com es produeix un volcà.

A més a més, van portar la maqueta d'un volcà que hi ha a l'escola i vam poder veure les diferents parts.

També van portar una pedra volcànica que al ficar-la a l'aigua feia bombolles.

Finalment, van fer un experiment per simular l'erupció d'un volcà!

Mireu les fotos, us agradarà molt!


divendres, 1 de març del 2013

Setmana del 25 de febrer a l'1 de març (3r B): Evelyn i Arianna


Al llarg de la setmana hem fet moltes coses diferents.

Avui ens han explicat que un meteorit va caure a Russia el dia 15 de febrer, i a partir d'això hem treballat els angles.

Els xiquets i xiquetes de P-5  ens han preguntat que si saviem per què el dia 1 de febrer i 1 de març caien en divendres.

Avui els volcans han fet una exposició i al final han fet que es posi en erupció un volcà de plastilina amb una mescla de aigua, safrà, pimentó dolç, bicarbonat i vinagre. i ho han fet molt be!!

Un meteorit a Rússia, les notícies, els diàmetres i els àngles!

Fa uns dies Edgar veient la televisió va apuntar una notícia que li va cridar l'atenció. Un meteorit havia caigut a Rússia:

 

Avui hem vist que la NASA explicava com va succeir
l'esdeveniment, i hem aprofitat per repassar quines parts té una bona notícia i a quines preguntes respon. La notícia en qüestió ens ha servit per recordar que és el diàmetre. Sabeu que el meteorit tenia un diàmetre de 17 metres? Nosaltres els hem mesurat al passadís de l'escola per fer-nos una idea.

Finalment, hem descobert que el meteorit va caure amb un angle de 20º i hem descobert que hi ha un artefacte per mesurar-los, es diu "transportador d'angles". En la pròxima sessió treballarem més amb ells, per
aprendre com funcionen.

Per cert, mireu la foto on surt l'angle de la caiguda del meteorit, amb el flash de la càmera sembla que hagi passat un meteorit per la pissarra ...


diumenge, 24 de febrer del 2013

Quina emoció, anem d’excursió!

El dijous 14 de febrer, per fi!, vam anar d’excursió a Barcelona en autobús. Quin viatge més llarg! 

 Com som la Classe dels Invents vam tindre la idea d’anar al MIBA (Museu d’Idees i Invents de Barcelona) per millorar el nostre projecte. Ens va agradar molt i ens van sorprendre molt els invents que hi havia, però no els vam poder veure tots.

 A l’hora de dinar vam anar al Parc Güell, d’Antoni Gaudí, per conèixer en directe la seua obra.

 Ens ho vam passar tan bé que ens vam oblidar d'on estàvem. Llàstima que Àssia, Alèxia i Marc no van poder vindre.

Us deixem unes quantes fotos del dia de la nostra excursió.

divendres, 22 de febrer del 2013

Si en fa de temps que remenem la línia del temps!

Una de les primeres coses que hem comentat ha sigut: Des de quan que es fan invents?

Uf! Des de fa molt, molt, molt , molt.....molt de temps. Intentem entendre i "visualitzar" això del temps que passa. Fa molt, fa poc? I en relació a què , a quant de temps?
Comencem fent la línia de la nostra vida. La quadrícula ens ajuda: Cada cinc quadrets és un any.

Ara fem una línia del temps on també hi podem posar les dates de naixement de la nostra família. Ara cada dos quadrets és un any.

Fa molt més temps que es van inventant coses... Ho hem intentat representar en una linia del temps que hem fet i que arribarà quan l'acabem als 6.000 anys abans de la nostra era. Això fa més de vuit mil anys!
Ara ho provem amb el regle. Cada mm són 10 anys. Què complicat!


Tornem a la quadrícula... Ara cada quadret són dos anys. Tindrem prou passadís?

dimarts, 19 de febrer del 2013

El Carnaval a la classe dels invents

Un any més hem celebrat el Carnaval a l'escola. Hem aprofitat la festa per aprendre a fer una disfressa senzilla però divertida. Senzilla, sí, però ... ens ha donat una fenada!

Despres de fer-la encara ens han quedat  ganes d'explicar-vos com l'hem feta per si mai us voleu disfressar d'inventors o inventores. Ens hem dividit en tres grups i cada grup hem explicat una part de la disfressa.

 Us deixem les fotos de com vam seguir les consignes durant la setmana:

També les fotos que ens vam fer per al carnet dels inventors i inventores que vam fer:

Finalment, així vam anar:

divendres, 15 de febrer del 2013

Setmana del 11 al 15 de febrer (3r B) Juan i Denisas


Esta setmana dimecres va vindre Bruno, el pare d'Arnau Ciardella i ens va explicar coses sobre els molins de vent i de com el rotor li ajuda a voltar les aspes.

Bruno ens va contar que va  pujar al moli amb uns protectors. 

Avui, 15-2-2013, ha sigut carnaval i la reina de carnestoltes ha vingut.

Hem fet una volta pel cole i després hem anat al pati i hem ballat. Hem ballar el Gangnam Style i hem jugat als bous. Alguns anaven de planeta terra, uns altres de tsunamis, huracans ,tempestes i volcans.

També hem fet una prova de multiplicacions i hem acabat els plats del taller de Gaudi. Han quedat molt bé!



El Planeta Terra (3r B) al Carnaval 2013

Després de molt treball, va arribar el dia de gaudir!!!!!

dimecres, 13 de febrer del 2013

Bruno, el pare de l'Arnau ens parla de molins!

Avui hem rebut la visita de Bruno, el pare de l'Arnau Ciardella. A vingut a visitar-nos fruit de l'interés sorgit a classe per la rèplica del molí que va realitzar juntament amb Arnau, que ha estat tota una sensació a l'escola.En la seva visita ens ha explicat com funcionen els molins de veritat, ja que ell treballa en una empresa de molins de el Perelló i l'alumnat de 3r B ha pogut realitzar-li moltes preguntes.

Ha estat molt interessant conèixer com funcionen i més detalls interessants al voltant dels molins.  
GRÀCIES PER VENIR.

dimarts, 12 de febrer del 2013

A la recerca de punts, comes, guionets, majúscules...

Avui hem llegit un conte molt estrany ... No tenia punts, ni comes, ni majúscules. Ens ha resultat una mica complicat entendre el que deia.

A partir d'aquí hem parlat sobre la importància de les pauses en els escrits i de com de vegades se'ns oblida fer-les i assenyalar-les.

Després, a la PDI i entre tots, hem intentat reescriure el conte posant les comes, els punts, les majúscules, els guions, etc.

Al final, ho hem aconseguit! Hem d'estar atents al nostre proper escrit per no oblidar-nos de fer pauses.



diumenge, 10 de febrer del 2013

El molí de l'Arnau

L'Arnau encara no havia pogut dur a classe el seu invent per lluitar contra l'escalfament global. Finalment aquest dimecres ho va portar.

Un molí d'energia eòlica construit amb l'ajuda del seu pare! Quina canya! Ens ha agradat molt i hem convidat al seu pare a vindre a classe per fer-li algunes preguntes sobre el tema.

Sabeu que l'han fet amb el motor d'un microones?

Mireu, mireu...

Continuem fent la nostra disfressa!

Aquestos dies hem continuat fent la nostra disfressa, tothom a participat a la disfressa de tots, treball cooperatiu 100%

Aqui hi ha més fotos:



Ot, el Quixot

Dilluns 4 de febrer vam anar a veure l'obra de teatre "Ot, el Quixot" i la veritat és que ens va encantar, va estar molt divertida. Ara estem treballant sobre l'obra a classe. Us deixem unes imatges de la sortida:


dissabte, 19 de gener del 2013

Triem i fem la nostra disfressa!

Esta setmana l'alumnat de 3r B ha triat la seua disfressa, o millor dit, les seues disfresses... Ens vam ficar d'acord molt aviat, i finalment vam decidir que:
  • 11 personas es disfressaran de bola del món.
  • I les 12 restants de fenòmens naturals. Tindrem 3 huracans, 3 tsunamis, 3 tempestes i 3 volcans. 
Us convidem a veure com les vam triar i com hem començat a treballar:


Continuarà...

Escenifiquem Gaudí

Imagineu com es podria fer una finestra de Gaudí amb xiquets i xiquetes? I una porta?

Us deixem les nostres propostes:


Les nostres propostes i invents per lluitar contra l'escalfament global



Durant estes vacances l'alumnat de 3r B hem pensat idees per a lluitar contra el problema que té el nostre planeta, l’escalfament global. Per al qual a 3r B, hem trobat moltes solucions, perquè el nostre planeta hem de cuidar-lo:

Joel ens va propossar un hor urbà, amb el qual aconseguiríem tindre collites biològiques, mantindre la temperatura amb un estalvi energètic i produir oxigen des de les nostres cases. 
 
Eveleyn va propossar bicicletes que funcionen amb plaques solars, amb les quals podríem contaminar menys evitant l’ús d’altre tipus de mitjans de transports que consumeixen gasolina.

Edgar aprofitar l’energia eòlica dels molins per a aconseguir energies renovables més sostenibles per al nostre planeta.

Josep diu que Amb una bola que s’acoblaria als tubs d’escapaments retindríem els fums perjudicials i mitjançant un mecanisme els transformaríem en oxigen.

Juan que amb plaques solars damunt dels cotxes i un equipament de bateries podríem també desplaçar-nos de forma no contaminant.

Arianna diu que amb feines encaminades a mantindre nets els boscos evitaríem els incendis forestals, preservant els autèntics pulmons del nostre planeta. 

Dawid que amb un robot que anés recollint la brossa i la transformés en energia per carregar bateries també tindríem més energia per tal de no fer servir les contaminants.  

Chaimae diu que deixant de fumar deixaríem de contaminar amb els fums dels cigarros i a més guanyaríem en salut. 

Bianca recomana un ús responsable i just de l’aigua, amb el qual estalviaríem molta i podríem preservar-la en un planeta que cada vegada es queda més sec. 

Pau ha portat una placa solar en cada farola estalviaríem tota l’energia elèctrica que fem servir en l’enllumenat elèctric. 

Izan que amb cotxes que funcionaren amb aigua també deixaríem de contaminar amb els fums dels motors de gasolina.

Marc que amb un reciclatge real i correcte de tots els residus aconseguiríem també ser més sostenibles.

Àlex que amb l’ús del transport públic també estalviaríem fums contaminants a les nostres carreteres i pobles. 

Òscar que evitant llançar brossa a espais naturals també els protegiríem i per tant pararíem compte de la nostra natura.

Arnau diu que amb l’ús dels molins de vent també podem obtindre energia eòlica i reduir l’ús d’altres energies més contaminants i limitades. 

Maria recomana l'ús compartit dels vehicles privats per a contaminar menys, i a més no aniríem sols als llocs!

Denisas ens porta un cotxe elèctric que netegi els carrers ajudaríem a mantindre els carrer més nets.  

I un llarg etcètera de idees... Al album de dalt podeu veure-les totes!

divendres, 18 de gener del 2013

Setmana del 14 al 18 de gener (3r B) Chaimae i Quique


Esta setmana hem triat les disfresses per a carnaval.
Ens disfressarem de la terra, d'huracans, tsunamis, volcans i tempestes.
Hem retallat 22 redones i les hem pintat de color blau.
Hem assajat el ball de Gangnam Style amb Vanessa i amb Juanjo.

divendres, 11 de gener del 2013

Setmana del 8 al 11 de gener (3r B) Joel i Josep


Esta setmana els alumnes de 3r B hem fet moltes coses.

El dimarts per la tarde vam portar maquetes, idees i dibuixos, d'invents pensats per nosaltres per a lluitar per contra l'escalfament global. El de la foto, de Joel, és l'exemple d'un hort urbà. Serviria per estalviar energia, ja que seria més fàcil mantenir la temperatura de l'edifici. A més gaudiríem de collites biològiques i pròpies. A més produiríem oxigen. Tot serien avantatges.

A més esta setmana hem començat a dir les taules de multiplicar, quin munt!

Avui divendres 11 de gener de 2013 ha estat un dia molt important, ha vingut a visitar-nos una persona molt especial! És una companya que se'n va anar a Barcelona i sí, ho heu endivinat, és la Lucero.

dimarts, 8 de gener del 2013

Què divertit és multiplicar!

Aquestes setmanes anem a reforçar l'aprenentatge de les multiplicacions i les taules. Per aquest motiu, us deixo uns quants enllaços en els quals podeu practicar les taules de multiplicar i aprendre-les de forma divertida. Feu clic sobre les imatges per accedir als jocs.

Aquest primer és d'iniciació a les matemàtiques. Us recomano començar amb ell:


Amb aquest repasseu les taules amb la formiga matemàtica!


Aquest és per anar estudiant i practicant amb les diferents taules de multiplicar:


I quan ja hagueu superat els anteriors jocs, podeu entrar aquí, trobareu molts més jocs: