divendres, 30 de novembre del 2012

Setmana del 26 de novembre al 2 de desembre (3r B) Maria i Bianca

El dilluns ens vam separar alguns a castellà i alguns a anglès. A anglès vam fer una sopa de lletres. Després vam fer aula+sep vam fer la g i la j.

Després vam fer informàtica i biblloteca. Els de bliblloteca vam fer una fitxa d'un conte que vam triar natros. Després vam fer educació fisica: vam escalfar, vam fer un joc i després vam ensenyar com jugavem al paracaigudes

El dimats vam fer aula i vam tornar a fer el de la g i la j. Després del pati teníem que fer castellà però no va vindre Sandra, la mestra de castellà. Després van fer lectura i després vam explicar una mica del conte. Després vam fer el joc del policia i el lladre. Més tard vam fer religió i  arternativa.

El dimecres vam fer racons cadascu a un racó i després del pati vam fer una altra vegada racons. A la tarde vam fer educació física: vam correr, vam fer grups de colors  i després vam fer projecte. A projecte vam dir les capes del planeta terra que són: escorça, mantell, nucli extern i nucli intern.


dilluns, 26 de novembre del 2012

Així és la Terra per dins!

Al projecte del Planeta Terra, aquests dies hem estat coneixent les diferents parts de l'interior del planeta: l'escorça, el mantell, el nucli exterior i el nucli intern.

Una de les activitats que hem realitzat, a més de la projecció que ja us vam explicar, ha estat buscar un aliment o objecte que ens servís per imaginar com és el planeta per dins. Alguns el van construir a partir d'una pilota de tennis, altres ho van explicar amb una ceba, altres amb ou dur, altres amb taronges, altres amb un kiwi ...  

No us perdeu les fotos, no tenen desperdici!


Treballem la g i la j

Els últims dies a classe estem treballant:
 ja, ge, gi, jo i ju (que sonen con julivert) 
i ga, gue, gui, go, gu (que sonen com gat).

Per tal motiu us deixem l'accés a diferents activitats, perquè pugueu continuar practicant sobre la matèria a casa.

El primer és el més fàcil, després va augmentant la dificultat, però clar  com més facis, més sabràs. Esperem que gaudiu!

(Per accedir, clic a l'enllaç o les imatges)

Comencem amb els "Patis educatius"!

Aquesta setmana hem començat una iniciativa nova a l'escola.  
Es tracta dels patis educatius, una proposta diferent perquè puguem jugar a diverses activitats a l'hora del pati: bitlles, diana, guix, cordes, etc.

Ha estat molt divertit!


divendres, 23 de novembre del 2012

Setmana del 21 al 25 de novembre (3r B) Àlex i Arnau


Ahir va vindre un xic que ens va parlar del conreu de l'arròs amb una pantalla digital i ens va ensenyar unes imatges del conreu de l'arròs. El primer que havíem de fer era posar tota la terra fina i després tirar les llavors. Seguidament regar-les i després surt l'arrel  i després surt la tija, i de la tija surt l'espiga i a aquesta està l'arròs. També surten fulles i després ens va dir que li diguèssem a on es cultiva l'arròs en altres llocs, com ara Xina. 

Dilluns vam anar a informàtica i van fer un jclic de la ca, co, cu, que, qui, va estar força divertit!

Al projecte hem vist aquesta setmana les capes de la Terra, que són: escorça, mantell, nucli extern i nucli intern. Hem portat aliments, per representar com és. Taronjes, kiwi, mandarines, pataques, un ou bullit, ceba...

Àlex i Arnau

dijous, 22 de novembre del 2012

Taller: El conreu de l'arròs

Avui ens ha visitat David, ell treballa al Delta de l'Ebre i ha vingut per explicar-nos tot el relacionat amb l'arròs que es conrea al nostre Delta. Des de com es prepara la terra, les condicions en què ha de plantar-se, com anivellar la terra, com protegir l'arròs de les plagues, com es sembra, com es recull, a on es porta...

Hem après moltíssim, i al final hem fet una fitxa amb les parts de la planta de l'arròs i una mostra d'arròs amb closca i sense.

Mireu, mireu...

Projectem i dibuixem!

Aquesta setmana, Josep ens va encarregar que féssem la silueta d'un dels continents del planeta Terra. Vam posar el projector per veure la silueta dels diferents països en un mapa polític mut d'Amèrica.

Aprofitant que teníem el projector també vam fer un dibuix de les diferents capes de la Terra, que és el següent punt que abordarem en el projecte.

Us deixem unes fotos:

El nostre Sistema Solar

Durant les últimes setmanes, els alumnes de tercer B hem estat investigant sobre els planetes que composen el nostre sistema solar, per poder situar el nostre planeta Terra, el protagonista del nostre projecte.  

Cada equip va buscar informació sobre un planeta, i el divendres passat, el vam posar en comú.

També hem après que és el moviment de translació i el moviment de rotació.

Us deixem unes fotos:

divendres, 16 de novembre del 2012

Setmana del 12 al 18 de novembre (3r B) Pau i Marc

Esta setmana hem tingut vaga i el dijous pel mati vam estar en Juanjo i per la tarde vam fer anglès idesprés vam fer música. I avui hem estat en Juanjo tota la tarde.                          

 A matemàtiques estem mirant plànols, avui hem vist el mapa d'Amposta, i el plànol de l'escola i hem aprés a situar-nos.

En castellà estem aprenent a fer contes.

I també hem fet una explicació dels planetes del sistema solar a la classe de projecte. El nostre projecte és el del Planeta Terra.

dilluns, 12 de novembre del 2012

Treballem la c i la q

Els últims dies a classe estem treballant la ca, co, cu, que, qui. Per tal motiu us deixem l'accés a dos jclics, perquè pugueu continuar practicant sobre la matèria a casa.

El primer és més fàcil i el segon una mica més complicat, però tots dos són ben divertits. Esperem que gaudiu!

(Per accedir, clic a l'enllaç)
 
http://www2.vedruna-angels.org/vangels/antiga/clicsprim/1/cacocu.htm
http://www2.vedruna-angels.org/vangels/antiga/clicsprim/1/cacocu.htm

http://www2.vedruna-angels.org/vangels/antiga/clicsprim/4/catala/ciq.htm
http://www2.vedruna-angels.org/vangels/antiga/clicsprim/4/catala/ciq.htm

divendres, 9 de novembre del 2012

Setmana del 5 al 11 de novembre (3r B) Araitz i Izan

Dilluns  vam fer  Educació Fisica  i vam jugar a la bola de foc gegant i va guanyar Quique i Evelyn.

Izan i Araitz fent el diari setmanal.

Dimarts  a  tallers  vam fer  les  tapes de català, de  castellà, de  mates i de projecte. Ens va agradar molt.

Dimecres va vindre Juanjo i ens vam ficar molt contents i a part,  ja vam fer racons. Un dia genial!

Dijous  a  música  ens  vam  fer  massatges  i  vam  aprendre  una  cançó dels 3 gripaus que  compraven uns instruments per tocar.Molt divertit, també!

I avui, divendres,  per  la  tarde els de 5t i 6t  ens han  portat  2  granotes una  gran i l'altra  era  petita  i ara estem fent un problema de matemàtiques sobre el pes de les granotes. Esta setmana hem aprés un munt de coses.




Setmana del 29 al 31 d'octubre (3rA, Àxel i Andrea)



Esta setmana ha sigut molt curta, perquè hem tingut el pont de la festa de Tots Sants.

Dilluns també va ser un dia especial, havien canviat l’hora i Ester ens va explicar per què i va ser molt interessant. Ara es fa més prompte de nit.  El mestre Josep ja ha tornat a l’escola i ja tenim educació física amb el mestre de sempre. En canvi esta setman no hem fet anglès amb Vianney perquè se n’ha anat de colònies amb la classe de quint i de sext.

Dimarts al matí vam assajar la dansa del Patatuf amb Vanessa i a l’hora d’informàtica vam poder jugar amb diferents jocs relacionats amb la Castanyada i el Halloween.
A la tarda ens vam ajuntar amb l’altre tercer i vam anar al menjador a fer els panellets. Enguany els hem fet d’ametla  i de coco. Aquí teniu la recepta i unes quantes fotos del dia que els vam fer. Ester se’ls va endur a coure a casa de Juanjo,  van quedar boníssims!

Finalment dimecres va vindre la castanyera, va torrar les castanyes i també estaven boníssimes. La castanyera... qui era? La coneixem? Quin misteri...
L’alumnat de primer vam anar a explicar el conte de la castanyera a les classes de primer. Els hi va agradar molt!
A la tarda tota l’escola vam ballar les danses a la castanyera. Els tercers vam ballar la del Patatuf, i la vam ballar molt ben ballada!


dijous, 1 de novembre del 2012

Quin embolic de recepta!

Enguany ens ha arribat a la classe una recepta de panellets que estava tota desendreçada.

Al final, però , ens n'hem sortit. Hem aconseguit ordenar-la.

Hem calculat  quants panellets hem de fer per a les dos classes i quina quantitat necessitem de cada ingredient.

 I ens hem arromangat a fer-los!  Què bons ens han quedat!